Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

ANRE explică majorarea prețurilor la carburanți din ultimele zile - detalii

© Sputnik / Mihai CarausPECO
PECO - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică vine cu anumite explicații privind majorarea prețurilor la carburanți din ultimele zile.
CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. Creșterea prețurilor la carburanți este cauzată de cotațiile Platts în creștere la benzină și motorină pe parcursul ultimelor 14 zile.
Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică au crescut constant fiind înregistrate valori cuprinse între 1 008 - 1 157 de dolari pentru o tonă de benzină și între 1 066 - 1 205 de dolari pentru o tonă de motorină.

„În consecință, în perioada de referință prețul benzinei la bursele internaționale a înregistrat o evoluție ascendentă de circa 149 $/tona, iar cel al motorinei de 139 $/tona. În plus, a fost înregistrată o creștere a cursului de schimb al monedei naționale în raport cu dolarul SUA cu circa 0,20 lei”, precizează ANRE într-un comunicat de presă.

În consecință, ANRE a stabilit următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard pentru ziua de 6 mai.
Pentru un litru de motorină prețul ar putea ajunge la 27,97 de lei, iar un litru de motorină ar putea costa 27,63 de lei.
Potrivit ANRE, consumatorul din Republica Moldova achită un preț corect racordat la realitățile zilei în care își face achiziția de carburanți.
stadionul Dinamo - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2022
Politică
Votat în lectură finală: Terenul Stadionului Republican va fi proprietatea SUA
Fluxul de știri
0