Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

UE va oferi echipament suplimentar Armatei Republicii Moldova

© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaMaia Sandu și Charles Michel
Maia Sandu și Charles Michel - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Abonare
Uniunea Europeană va oferi echipamente suplimentare Forțelor Armate ale Republicii Moldova.
Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului European, Charles Michel, care astăzi s-a efectuat într-o vizită de lucru în Republica Moldova. Oficialul european a făcut declarația la briefingul de presă susținut împreună cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu care a avut anterior o discuție.
Din declarațiile făcute de președintele Consiliului European ar fi de înțeles că acest ajutor va fi oferit pentru logistica apărării cibernetice.
Charles Michel a spus că, “în ceea ce ține de securitate și apărare, vom ajuta Moldova să-și consolideze reziliența și să facă față efectelor crizei provocată de agresiunea Rusiei în Ucrainei”.
El a amintit că anul trecut UE a anunțat o susținere de șapte milioane de euro pentru echipamente în scopul consolidării capacităților militare și de apărare ale Republicii Moldova, precizând că acest ajutor va fi sporit în anul acesta.
“Și în acest an planificăm să mărim susținerea pentru Moldova oferind forțelor armate echipamente suplimentare”, a spus el.
Amintim că în data de 2 decembrie 2021, Uniunea Europeană (UE) a anunțat că va acorda Republicii Moldova șapte milioane de euro pe o perioadă de 36 de luni pentru consolidarea capacităților militare și de apărare ale țării noastre. Aceste măsuri de asistență vor fi acordate în cadrul Fondului European de Pace (EPF), de care vor beneficia, alături de Moldova, și Georgia, Ucraina și Republica Mali.
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Politică
Sandu, despre riscul unui conflict militar în Republica Moldova: Nu există
Fluxul de știri
0