Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu, despre riscul unui conflict militar în Republica Moldova: Nu există

© Photo : Telegram / Președintele Maia SanduМайя Санду
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova a informat dacă există sau nu la moment riscul izbucnirii unui conflict militar pe teritoriul țării.
CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Autoritățile de la Chișinău sunt pregătite și pentru scenarii mai puțin optimiste în contextul situației din Ucraina. O astfel de precizare a fost făcută de președintele Republicii Moldova, în cadrul conferinței de presă comună cu președintele Consiliului European, Charles Michel, care întreprinde o vizită de lucru la Chișinău.
Întrebată dacă Republica Moldova este pregătită să facă față unui conflict militar sau unor demonstrații în masă, președintele a precizat că la moment nu există riscul izbucnirii unui conflict militar, dar că autoritățile sunt pregătite și pentru scenarii mai pesimiste.
„Nu există un pericol iminent pentru viitorul apropiat, dar bineînțeles că avem planuri de contingență pentru asemenea scenarii pesimiste. Autoritățile, Guvernul, ministerele responsabile au planuri de contingență pentru asemenea scenarii. Repet, nu vedem un risc iminent la moment”, a declarat președintele Maia Sandu.
Președintele susține în continuare că incidentele din ultimele zile din regiunea transnistreană au fost provocate de elemente pro-război din interiorul regiunii care își doresc destabilizarea situației.
Maia Sandu și Charles Michel - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Politică
UE va oferi echipament suplimentar Armatei Republicii Moldova
Fluxul de știri
0