Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Regim facilitat la traversarea frontierei de stat pentru refugiații din Ucraina - detalii

© Photo : Poliţia de FrontierăPoliția de Frontieră - Vama Leușeni
Poliția de Frontieră - Vama Leușeni - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale a decis asupra facilitării la traversarea frontierei de stat de către refugiații din Ucraina.
CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Cetățenii ucraineni care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova în baza unui act de identitate, inclusiv cu termenul de valabilitate expirat, vor putea părăsi teritoriul țării noastre, prezentând același document.
O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale. Totodată, Comisia a decis că aceste condiții de traversare a frontierei de stat în regim facilitat vor putea fi aplicate doar o singură dată.
Membrii Comisiei au ajustat și măsurile privind protecția copiilor aflați în situație de risc și a copiilor separați de părinți, care traversează frontiera de stat din partea Ucrainei. Astfel, persoanele responsabile pentru preluarea minorilor, vor efectua o evaluare a fiecărui caz individual în baza unui document, aprobat prin ordinul ministrului Muncii și Protecției Sociale.
De asemenea, membrii CSE au decis că Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică nu va elibera licențe pentru furnizarea gazelor naturale pe durata stării de urgență.
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Politică
Sandu, despre riscul unui conflict militar în Republica Moldova: Nu există
Fluxul de știri
0