Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Medic român, despre subvariantele tulpinii Omicron

© AFP 2024 / KIRILL KUDRYAVTSEVCoronavirus, varianta omicron
Coronavirus, varianta omicron - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Abonare
Managerul Institutului ”Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, spune că, la momentul de față, nu sunt motive suficiente de îngrijorare privind subvariantele tulpinii Omicron despre care cercetătorii sud-africani spun că ar putea declanșa un nou val pandemic.
BUCUREȘTI, 4 mai – Sputnik. Africa de Sud ar putea fi aruncată într-un nou val al pandemiei de coronavirus, din cauza subvariantelor tulpinii Omicron, avertizează cercetătorii sud-africani.
Managerul Institutului ”Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, spune că, pentru variantele de care vorbesc cercetătorii sud-africani, nu crede că sunt deocamdată motive de îngrijorare semnificative.
”Sunt două variante de cercetare, două subvariante ale tulpinii Omicron, care, sigur, trebuie urmărite de lumea științifică, care sunt urmărite inclusiv de Organizația Mondială a Sănătății, dar nu sunt încă variante îngrijorătoare”, a declarat Mahler, potrivit stiripesurse.ro.
Medicul a subliniat că, așa cum ne așteptăm de la Omicron și de la virusul SARS-CoV-2, el se adaptează și încearcă să găsească modalități de a supraviețui, astfel încât de la o subvariantă la alta devine mai contagios și încearcă să găsească metode prin care să învingă imunitatea pe noi o dobândim în urma infecției sau în urma vaccinării.
Mahler a explicat că suntem acum într-un moment în care imunitatea noastră a fost deja antrenată la marea majoritate.
”Sigur, persoanele care n-au trecut prin boală și care nu sunt vaccinate, cele care n-au avut deloc contact cu o modalitate de imunizare împotriva SARS-CoV-2 sunt vulnerabile și pot să dezvolte forme severe”, a continuat medicul.
Referitor la situația României, Beatrice Mahler spune că aici există o particularitate legată de numărul mai mic de persoane care s-au vaccinat comparativ cu multe state europene.
”Pe de altă parte, eu cred că avem o subevaluare a persoanelor care au trecut prin boală, pentru că, cel puțin în ultimele luni, când varianta Omicron a fost responsabilă de forme ușoare de manifestare, foarte multe persoane au trecut prin infecție fără să fie testate și fără să fie luate în evidență în baza națională de date”, a declarat Mahler.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2022
Internațional
Câte țări din UE și-au deschis conturi în ruble pentru a plăti gazul rusesc
Fluxul de știri
0