Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iohannis: În acest moment nu pot exista inițiative privind apropierea Moldovei de NATO

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaНАТО в Брюсселе
НАТО в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Abonare
Președintele României a făcut declarații importante despre situația din Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Nu există informații asupra unui risc militar în Republica Moldova, iar în momentul actual nu pot exista inițiative privind apropierea Moldovei de NATO. Declarații în acest sens au fost făcute la Cotroceni de președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe comune cu președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier.
Întrebat dacă există posibilitatea de a apropia mai tare Republica Moldova de UE și de NATO, Iohannis a precizat că nu este un moment propice pentru apropierea de Alianța Nord-Atlantică.
„În ceea ce privește NATO și Uniunea Europeană, aici trebuie să diferențiem puțin. Republica Moldova s-a declarat stat neutru. Nu cred că în momentul actual pot exista inițiative deosebite în ceea ce privește apropierea Republicii Moldova de NATO. Sigur, există proiecte comune, dar Republica Moldova rămâne un stat neutru”, a declarat președintele României.
Totodată, liderul de la Cotroceni a precizat că nu există informații concrete că Republica Moldova ar fi amenințată în mod concret din punct de vedere militar sau ar fi fost luată drept țintă de către cineva.
Vasile Dîncu - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Internațional
Dîncu exclude posibilitatea unui atac al Rusiei asupra Republicii Moldova
Fluxul de știri
0