Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Dîncu exclude posibilitatea unui atac al Rusiei asupra Republicii Moldova

© Photo : Guvernul RomânieiVasile Dîncu
Vasile Dîncu - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Abonare
Ministrul român al Apărării Naționale spune că nu sunt date care să arate că Federația Rusă ar planifica un atac la gurile Dunării sau asupra Republicii Moldova, dar a dat asigurări că autoritățile române sunt ”vigilente”.
BUCUREȘTI, 4 mai – Sputnik. Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, a făcut o declarație care ar trebui să liniștească apele în Roânia. Oficialul a declarat că nu există date potrivit cărora Federația Rusă ar planifica un atac la gurile Dunării sau asupra Republicii Moldova, dar că autoritățile române sunt ”vigilente” și că flancul estic al NATO este pregătit pentru orice situație.
El spune că ceea ce se întâmplă în Transnistria nu arată un pericol iminent.
„Autoritățile din Republica Moldova spune că situația este sub control, ei țin legătura și cu ucrainenii”, a precizat Vasile Dîncu, potrivit g4media.ro.
Oficialul a adăugat că, deși acest moment nu este unul în care să ne îngrijorăm cu privire la un atac al rușilor, România este vigilentă și prin toate forțele de pe flancul estic este supravegheată această situație.
De asemenea, Dîncu a precizat că rachetele nucleare ale Rusiei nu sunt pregătite pentru a fi amorsate.
Kent D. Logsdon - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Internațional
SUA pledează pentru menținerea formatului 5+2
Fluxul de știri
0