Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Belarus, a început, în mod subit, verificarea forțelor de reacție

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaMilitari ai Forțelor Armate ale Belarusului, la Jocurilor Armatei Internaționale „ARMI-2020”. Imagine de arhivă.
Militari ai Forțelor Armate ale Belarusului, la Jocurilor Armatei Internaționale „ARMI-2020”. Imagine de arhivă.  - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Abonare
Ministerul Apărării din Belarus a anunțat o verificare subită a forțelor de reacție din armata țării.
CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. O verificare subită a forțelor de reacție a început în Armata Republicii Belarus, a informat Ministerul Apărării din această țară pe canalul său Telegram.
„Unitățile și subunitățile militare vor efectua exerciții legate de pregătirea pentru luptă, deplasarea către zonele desemnate și îndeplinirea sarcinilor de antrenament de luptă”, se arată în publicație.
Ministerul Apărării de la Minsk menționează că scopul exercițiilor este de a evalua pregătirea și capacitatea personalului militar de a răspunde rapid la apariția situațiilor de criză.
Unitățile militare vor opera pe teren necunoscut și în într-un mediu în schimbare rapidă.
Pe parcurs tot mai multe forțe vor fi implicate în acest exercițiu de verificare. Acest lucru le va testa capacitatea de a contracara amenințările militare la sol și în aer.

În plus, în cadrul inspecției, este planificată evaluarea funcționării sistemelor de sprijin, care ar trebui să creeze condiții favorabile pentru operațiunile unităților de luptă. Inspecția bruscă este una dintre cele mai eficiente forme de antrenament, a adăugat Ministerul Apărării de la Minsk, fiind citat de RIA Novosti.

Aceștia au subliniat că exercițiile nu reprezintă nicio amenințare nici pentru comunitatea europeană în ansamblu, nici pentru țările vecine în particular.
Ministerul Apărării a avertizat, de asemenea, că „cantități importante” de echipamente militare se vor afla în mișcare, care ar putea îngreuna circulația pe drumurile publice.
Обращение президента РФ В. Путина - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2022
Rusia
Rusia răspunde cu măsuri împotriva „statelor neprietenoase”
Fluxul de știri
0