Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia răspunde cu măsuri împotriva „statelor neprietenoase”

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Trecere la banca de fotografiiОбращение президента РФ В. Путина
Обращение президента РФ В. Путина - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Vladimir Putin a semnat un nou set de contramăsuri împotriva „statelor neprietenoase”, ca răspuns la sancțiunile occidentale.
BUCUREŞTI, 3 mai – Sputnik, Doina Crainic. Președintele rus Vladimir Putin a introdus marți un pachet de contramăsuri economice ca răspuns la sancțiunile internaționale introduse împotriva Moscovei.
Noul decret are scopul de a proteja interesele naționale ale Rusiei și a fost adoptat „în legătură cu acțiunile neprietenoase ale Statelor Unite și aliaților lor care încalcă dreptul internațional și urmăresc să priveze ilegal Federația Rusă și entitățile juridice rusești de proprietățile lor”, se precizează în decret, publicat pe site-ul oficial al Kremlinului.
Putin a acordat Cabinetului de miniștri 10 zile pentru a stabili lista persoanelor care trebuie plasate sub sancțiunile reciproce, potrivit RT.
Noile măsuri interzic agențiilor guvernamentale, organizațiilor și persoanelor fizice să „efectueze tranzacții (inclusiv semnarea contractelor comerciale externe) cu entități juridice, persoane fizice și organizații” aflate pe noua listă neagră.
Decretul interzice, de asemenea, exportul de produse și materii prime, dacă acestea sunt destinate entităţilor şi persoanelor sancționate.
Entităților și persoanelor ruse le este, de asemenea, interzis să își îndeplinească obligațiile și să efectueze tranzacții financiare cu companiile și persoanele sancționate.
Aceste contramăsuri vin după ce SUA și UE au introdus mai multe runde de sancțiuni economice fără precedent împotriva Rusiei în urma operațiunii sale militare, care se desfăşoară în Ucraina.
Activele Băncii Centrale Ruse și ale altor entități și oameni de afaceri au fost înghețate în străinătate, țara a fost efectiv eliminată de pe piețele monetare dominate de dolar și euro, iar o serie largă de companii străine şi-au încetat afacerile în Rusia.
Fluxul de știri
0