Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Financial Times: Rusia este invulnerabilă în fața sancțiunilor

© Sputnik / Pavel Lvov / Accesați arhiva multimediaГазоперерабатывающий завод
Газоперерабатывающий завод - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Abonare
Editorialistul Financial Times, Martin Wolf, a recunoscut invulnerabilitatea Rusiei în fața sancțiunilor energetice.
CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. „Rusia va găsi întotdeauna cumpărători pentru combustibil”, a spus Wolf.
Expertul a menționat că măsurile restrictive occidentale nu vor funcționa niciodată așa cum se așteaptă Occidentul.
„Sancțiunile economice împotriva Rusiei ar funcționa mai bine dacă ar fi mai stricte și ar include gazul, dar nu vor fi niciodată complet impenetrabile, deoarece Rusia poate cumpăra, de exemplu, prin China”, a spus analistul, menționând că Occidentul nu este capabil să se conecteze întreaga lume la embargo.
O serie de țări occidentale au introdus mai multe pachete de sancțiuni împotriva Moscovei din cauza situației din Ucraina. Președintele Vladimir Putin a spus că politica de limitare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung pentru Occident, iar sancțiunile au dat o lovitură severă întregii economii globale.
Potrivit acestuia, scopul principal al Occidentului este acela de a înrăutăți viața a milioane de oameni. Putin a mai spus că Statele Unite și Uniunea Europeană au sistat efectiv îndeplinirea obligațiilor față de Rusia, înghețându-i rezervele valutare.
El a adăugat că evenimentele actuale pune punct dominației globale a Occidentului atât în ​​politică, cât și în economie. Potrivit lui Putin, Rusia nu se va izola, nu poate fi izolată în mod brutal în lumea modernă.
Sondă de petrol în Tatarstan, Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2022
Rusia
Veniturile din petrol ale Rusiei se aşteaptă să crească semnificativ
Fluxul de știri
0