Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Veniturile din petrol ale Rusiei se aşteaptă să crească semnificativ

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Accesați arhiva multimediaSondă de petrol în Tatarstan, Rusia
Sondă de petrol în Tatarstan, Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2022
Abonare
În Rusia veniturile din sectorul petrolier vor crește brusc în acest an și vor ajunge la peste 180 de miliarde de dolari, în ciuda reducerilor de producție legate de sancțiunile internaționale, arată un raport publicat de firma de cercetare independentă Rystad Energy.
BUCUREŞTI, 3 mai – Sputnik, Doina Crainic. Datorită creșterii prețurilor petrolului, veniturile fiscale ale Rusiei vor fi cu 45% mai mari decât anul trecut și cu un procent de 181% mai mare decât în 2020, potrivit Rystad Energy.
„Dependența Europei de energia rusească a fost o relație deliberată, de zeci de ani și reciproc benefică. În această fază timpurie a sancțiunilor și embargourilor, Rusia va beneficia, deoarece prețuri mai mari înseamnă venituri fiscale semnificativ mai mari decât în ultimii ani”, a spus Daria Melnik, analistă senior la Rystad Energy, citată de RT.
Potrivit firmei, problemele inițiale cu care s-a confruntat Rusia privind exporturile sale de petrol, atunci când clienții europeni au început să renunţe la petrolul rusesc, au fost rapid rezolvate și situaţia a început să se redreseze la sfârșitul lunii martie, când au venit comenzi din China și India. Exporturile brute rusești au rămas reziliente în aprilie.
UE, SUA și aliații lor au impus sancțiuni împotriva Rusiei, cu scopul de-a o forța să oprească operațiunea militară în Ucraina. Totuşi, dependența ridicată a Europei de petrolul și gazele rusești s-a dovedit problematică. UE s-a angajat să elimine treptat gazul rusesc până în 2030.
Dacă UE decide să restricționeze şi mai mult importurile de energie din Rusia și să impună un embargou petrolier, măsură care se spune că este luată în considerare de bloc, Rusia va fi obligată să reducă producția de petrol, deoarece îi lipsește capacitatea de stocare pentru volume brute suplimentare și este posibil să nu fie capabilă să redirecţioneze rapid încărcăturile nedorite, a explicat Rystad Energy. Pe termen lung, producția brută a Rusiei va continua să scadă mai mult decât a fost estimat înainte de criza din Ucraina.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2022
Internațional
Câte țări din UE și-au deschis conturi în ruble pentru a plăti gazul rusesc
Fluxul de știri
0