Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Spicherul Dumei i-a numit infractori pe liderii țărilor ce furnizează armament Ucrainei

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaVeaceslav Volodin
Veaceslav Volodin - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2022
Abonare
Volodin: șefii statelor care furnizează armament Ucrainei trebuie să fie trași la răspundere ca criminali de război.
CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Spicherul Dumei de Stat a Rusiei, Veaceslav Volodin, a declarat că toți liderii statelor ce au decis să furnizeze armament Ucrainei trebuie să fie trași la răspundere ca și criminali de război, informează RIA Novosti.
„Liderii unui șir de state europene în frunte cu Germania ar putea să-și atragă popoarele în probleme mari. furnizând armament Ucrainei acestea devin parte în conflict... Toți șefii statelor care au luat decizia de a trimite armament s-au pătat și trebuie să fie trași la răspundere în calitate de criminali de război”, a scris Volodin pe canalul său de Telegram.
El a mai menționat că șefii de state au tăcut mâlc când acum opt ani naziștii au ars de vii zeci e oameni pașnici în Odessa, n-au făcut nimic pentru a apăra oamenii din Donbas. Iar acum acești conducători de state fac totul pentru ca slavii să moară în Ucraina. Volodin a mai spus că liderii occidentali au început să uite de tragedia celui de Al Doilea Război Mondial și de prețul care a fost plătit pentru ca lumea să fie eliberată de fascism.
Potrivit lui Volodin, memoria istorică scurtă poate cauza probleme foarte mari, iar șefii statelor occidentale împing lumea spre o catastrofă prin acțiunile lor de azi.
Odessa, după tragedia de la CAsa sindicatelor - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2022
Societate
Lumea trebuie să studieze tragedia de la Odessa, consideră un activist din SUA
Fluxul de știri
0