Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova va face totul pentru ca vinovații de tragedia de la Odessa să fie pedepsiți

© Sputnik / Игорь Маслов / Accesați arhiva multimediaComemorarea victimelor tragediei din 2 mai 2014 de la Odessa
Comemorarea victimelor tragediei din 2 mai 2014 de la Odessa - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2022
Abonare
Diplomația rusă reconfirmă faptul că Moscova este hotărâtă să-i găsească și să-i tragă la răspundere pe toți cei care se fac vinovați de tragedia de la Odessa din 2 mai 2014.
CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Rusia va face totul pentru identificarea și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de tragedia de la Odessa din 2 mai 2014, se spune într-un comunicat al Ministerului rus al Afacerilor Externe.
„Pe 2 mai se împlinesc opt ani din ziua evenimentelor tragice de la Odessa. În acea zi a anului 2014 mai mulți tineri cu porniri fasciste au pus la cale o răfuială sângeroasă cu cei care se pronunțau împotriva loviturii de stat de pe maidan, împotriva politicii noilor autorități de la Kiev și împotriva dezmățului naționalismului”, este un citat din comunicatul oficial al diplomației ruse.
Instituția a mai menționat că Odessa a repetat soarta Hatînului belarus în anul 1943.

„Oamenii au fost băgați în Casa sindicatelor, unde au fost arși. Cei care încercau să scape erau omorâți pe loc. De fapt, Odessa a repetat soarta Hatînului belarus din anul 1943. 48 de oameni au fost arși de vii, s-au asfixiat cu dioxid de carbon sau au murit căzând de la etajele superioare ale Casei sindicatelor incendiată de naționaliști, încercând cumva să scape de urgie”, mai citim din comunicatul oficial.

Diplomația rusă a mai subliniat că în acele zile practic toată lumea a văzut ce s-a întâmplat la Odessa, însă „Occidentul „civilizat” a tăcut de o manieră necivilizată”.
Odessa, după tragedia de la CAsa sindicatelor - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2022
Societate
Lumea trebuie să studieze tragedia de la Odessa, consideră un activist din SUA
Fluxul de știri
0