Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul german de Externe a numit condiția pentru anularea sancțiunilor anti-ruse

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2022
Abonare
Ministrul german de Externe, Baerbock: ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei va avea loc odată cu retragerea trupelor din Ucraina
CHIȘINĂU, 2 mai - Sputnik. Șefa Ministerului german de Externe, Annalena Baerbock, a spus că sancțiunile anti-ruse ar putea fi ridicate doar odată cu retragerea trupelor de pe teritoriul Ucrainei. Ea a declarat asta într-un interviu pentru ziarul Bild am Sonntag, citat de RIA Novosti.
Potrivit acesteia, pacea în condițiile Moscovei nu va oferi Europei securitatea dorită. "Armistițiul nu poate fi decât primul pas. Un lucru este clar pentru noi: anularea sancțiunilor se va întâmpla doar dacă Rusia își va retrage trupele", a spus Baerbock.
De asemenea, ministrul german și-a exprimat părerea că Bruxelles-ul nu va construi relații cu Rusia în același mod ca până acum. Ea a subliniat că UE „nu se va mai putea baza niciodată pe promisiunile” Moscovei.
După începerea operațiunii speciale de demilitarizare și denazificare a Ucrainei, Occidentul a intensificat presiunea de sancțiuni asupra Rusiei. Multe state au anunțat înghețarea activelor rusești și au cerut întreruperea furnizării de energie. În acest context, de la 1 aprilie, Moscova a început să accepte plăți pentru gazul din țări neprietenoase în ruble pentru a scăpa de plățile în dolari și euro.
Președintele Vladimir Putin a clarificat că Rusia recunoaște refuzul de a opera în moneda rusă ca neîndeplinire a obligațiilor din contracte. Din 27 aprilie, Gazprom a suspendat exportul de materii prime către Bulgaria și Polonia. Sancțiunile s-au transformat deja în probleme pentru SUA și Europa, provocând o creștere a prețurilor la gaz, petrol, cărbune și alimente.
Aleksandr Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2022
Internațional
Președintele Serbiei avertizează voalat NATO: Nu vom mai permite să fim un sac de box
Fluxul de știri
0