Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden vrea să controleze internetul: Republicanii se opun cu fermitate

© AP Photo / Evan VucciJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Opoziție fermă în Statele Unite față de intenția administrației democrate Biden de a institui, sub pretextul luptei contra știrilor false, a unui veritabil minister orwellian ”al Adevărului”.
CHIȘINĂU, 2 mai - Sputnik. Mai mulți lideri republicani au declarat că se vor opune ferm tendințelor totalitare ale politicienilor din Partidul Democrat, care vor oficializarea unor politici de cenzură și de impunere a ideologiilor progresiste, deja existente.
Secretarul pentru Securitate Internă, din administrația Biden, Alejandro Mayorkas, a declarat miercuri că va "aduna resursele" pentru a aborda "amenințarea" dezinformării online. Se plănuiește o construcție instituțională menită să impună controlul internetului și cenzura ideologică.
Partidul Democrat încă controlează până în toamnă Congresul SUA, însă este de așteptat ca din toamnă, când sunt alegeri pentru o parte de mandatele din Senat și Camera Reprezentanților, democrații lui Biden să piardă majoritatea.
Însă în ciuda crizei economice și sociale care afectează Statele Unite și care pune în pericol inclusiv menținerea la putere a democraților, aceștia manifestă o constantă ofensivă pentru impunerea ideologiei progresiste.
Guvernatorul Floridei, De Santis a declarat că ”vom face tot ceea ce ține de noi ca lui Biden să nu îi reușească acest lucru”. De asemenea, cabinetul său vorbește de ”amenințarea fără precedent pentru drepturile constituționale” reprezentată de ”lupta contra fake news” a administrației Biden.
Владимир Зеленский и Олаф Шольц  - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2022
Internațional
Germania: societatea, tot mai dezamăgită de Scholz și nu vrea susținere militară Ucrainei
Fluxul de știri
0