Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania: societatea, tot mai dezamăgită de Scholz și nu vrea susținere militară Ucrainei

© AFP 2022 / SVEN HOPPEВладимир Зеленский и Олаф Шольц
Владимир Зеленский и Олаф Шольц  - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Dacă la începutul lunii aprilie, și sub presiunea manipulărilor mediatice cu presupusele masacre de la Bucea, 55% din cetățenii germani susțineau livrarea de tancuri și armament Ucrainei, acum această susținere, odată trecut valul emoțional, a scăzut la 45%.
CHIȘINĂU, 1 mai - Sputnik. Nici Olaf Scholz și social-democrații germani nu mai sunt pe val și se constată o scădere a încrederii electoratului german în ei.
Scholz, un lider politic slab, mult sub anvergura antecesoarei sale, Angela Merkel, a transformat Germania într-o anexă a politicilor SUA și NATO, fiind tot mai puțin capabil să mai impună o linie a Germaniei în Europa și în alianță.
CDU/CSU cunosc o ușoară creștere electorală și, potrivit sondajului publicat de Die Welt și preluat de Deutsche Welle, AfD, formațiune politică suveranistă, este constant la 11 procente.
Probabil trendul se va menține, mai ales în contextul în care costurile războiului economic declanșat de UE, la ordinele SUA, împotriva Rusiei, afectează tot mai mult și tot mai grav pe europeni.
Banknotes and coins of the United States - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2022
Editoriale
„Sechestrarea activelor”: câți bani rusești pot cheltui SUA pentru propriile scopuri
Fluxul de știri
0