Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Tensiuni pe cerul Taiwanului

© AP Photo / Ng Han GuanForțele Armate Chineze
Forțele Armate Chineze - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2022
Abonare
Situația se menține tensionată și în China. Două avioane de luptă SU-30 din Forțele Aeriene ale Armatei Chinei au pătruns în zona de identificare a apărării aeriene din regiunea separatistă Taiwan.
CHIȘINĂU, 1 mai - Sputnik. Aceasta ar fi a 72-a incursiune, în ultima lună de zile, a avioanelor chineze pe cerul Taiwanului, a cărui independență nu este recunoscută de China și de bună parte a comunității internaționale.
În toate situațiile, incidentele nu au escaladat în schimb de focuri. China însă a subliniat intenția sa ca mai devreme sau mai târziu să reia controlul asupra Taiwanului, care din 1949 a rămas ultimul bastion al naționaliștilor chinezi, conduși de Ceang Kai Șek, înfrânți în timpul războiului civil din
China.
Taiwanul se bucură de la fondarea sa, de susținerea militară a Statelor Unite ale Americii și de un parteneriat de securitate cu SUA, care face ca orice conflict regional să capete proporții majore.
Punct de trecere a frontierei Italiei - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2022
Societate
Moldovenii vor putea de astăzi călători liber în Italia
Fluxul de știri
0