Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii vor putea de astăzi călători liber în Italia

© AFP 2022 / JURE MAKOVECPunct de trecere a frontierei Italiei
Punct de trecere a frontierei Italiei - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Începând de astăzi, Italia anulează obligativitatea prezentării certificatului european digital „Passanger locator form (dPLF)”. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Astfel, cetățenii moldoveni, care vor călători în Italia trebuie să știe că, la intrarea în țara dată vor fi obligați să prezinte autorităților italiene doar certificatul verde COVID-19.
„Au intervenit unele modificări în condițiile de călătorie în Italia. Condițiile actuale de călătorie, valabile până la finele zile de astăzi, au fost prelungite până la 31 mai 2022, cu excepția obligației de a prezenta formularul de localizare a pasagerilor la sosire în Italia. Obligația de prezentare a Certificatului european digital „Passanger locator form (dPLF)” se exclude din 1 mai 2022”, se arată în anunțul MAEIE.
De la 1 mai, pentru intrarea în Italia va fi suficientă prezentarea certificatului verde Covid-19 (certificat de vaccinare, certificat de recuperare sau test molecular sau antigen negativ) sau altă certificare de vaccinare recunoscută ca echivalentă
Fluxul de știri
0