Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM cere ședință specială la Parlament privind situația din Transnistria

© Sputnik / Mihai Caraussocialiști
socialiști - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2022
Abonare
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova cere ședință specială la Parlament privind situația din Transnistria
CHIȘINĂU, 30 apr - Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se arată „extrem de îngrijorat în legătură cu declarațiile recente despre implicarea țării noastre” într-un conflict armat, pe fundalul provocărilor continue din regiunea transnistreană. Despre aceasta a declarat Vicepreședintele Parlamentului, deputatul PSRM Vlad Batrîncea.
"Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se arată extrem de îngrijorat în legătură cu declarațiile recente despre implicarea țării noastre într-un conflict armat, pe fundalul provocărilor continue din regiunea transnistreană. Condamnăm cu fermitate orice mesaj și acțiune ce poate distruge pacea în țara noastră și provoca pagube umane și materiale imense pentru Republica Moldova", scrie PSRM.
Potrivit lui Batrîncea, din 24 februarie socialiștii s-au implicat activ în buna gestionare a fluxului de refugiați din Ucraina, prin asigurarea acestora cu gazdă, grijă și multă compasiune.
"Colegii noștri din conducerea raioanelor, primarii etc., au depus mult efort pentru a asigura cu cele necesare oamenii veniți din Ucraina. Bunătatea moldovenilor, efortul cetățenilor noștri, al țării, pentru a crea condiții pentru refugiații din țara vecină, sunt semnale clare că Moldova vrea pace și regretă suferințele prin care trec aceștia", mai anunță Batrîncea.
Kremlinul, Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2022
Editoriale
Default în Rusia într-o săptămână? Ce se va întâmpla cu țara și ce consecințe ar putea fi
Fluxul de știri
0