Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Cine va plăti pentru armamentul livrat de americani Ucrainei

© Sputnik / Михаил Андроник / Accesați arhiva multimediaArmament american în Mariupol – aruncător de mine capturat ca trofeu de miliția Republicii Populare Donețk
Armament american în Mariupol – aruncător de mine capturat ca trofeu de miliția Republicii Populare Donețk  - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2022
Abonare
Președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a spus cine sunt cei care vor plăti pentru armamentul american livrat Ucrainei.
CHIȘINĂU, 30 apr – Sputnik. Multe generații de ucraineni vor plăti pentru armele care au fost furnizate Ucrainei de către Statele Unite ale Americii, iar Vladimir Zelenski își îngroapă țara în datorii, a declarat președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, fiind citat de RIA Novosti.
Anterior, Congresul SUA a aprobat Legea de împrumut și închiriere pentru Ucraina, care prevede o procedură simplificată pentru transferul de echipamente și arme către țările din Europa de Est.
"Motivele Washingtonului sunt clare. Legea de împrumut și închiriere va crește de mai multe ori profiturile corporațiilor militare americane. Acesta a fost cazul în timpul celui de-al Doilea Război Mondial", a scris Volodin pe canalul său Telegram.
Potrivit acestuia, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Statele Unite au furnizat arme URSS sub legea Lend-Lease, iar după aceea, la doar „la doar 61 de ani de la Marea Victorie, în 2006, aceste plăți au fost încheiate”.
" Lend-Lease este un împrumut de mărfuri, și nu ieftin: pentru toate munițiile, echipamentele și alimentele furnizate de Statele Unite, multe generații viitoare de cetățeni ucraineni vor plăti. Zelenski îngroapă țara în datorii", a conchis el.
Ministrul Apărării al Chinei, Wei Fenghe - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2022
Internațional
China a avertizat cu privire la declanşarea de „revoluţii colorate”
Fluxul de știri
0