Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Serebrian și Recean s-au întâlnit cu Krasnoselski

© Sputnik / Irina LeahovaЛидер Приднестровья Вадим Красносельский на ежегодной пресс-конференции
Лидер Приднестровья Вадим Красносельский на ежегодной пресс-конференции - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2022
Abonare
Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-a întâlnit cu vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și cu consilierul prezidențial Dorin Recean, după ce în data de 26 aprilie în regiunea transnistreană a fost instituit „cod roșu de alertă teroristă”.
CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Liderul nerecunoscutei republici moldovenești nistrene, Vadim Krasnoselski, s-a întâlnit cu vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și cu Dorin Recean, care este consilier al președintelui Republicii Moldova în domeniul Apărării și Securității Naționale, dar și secretar al Consiliului Suprem de Securitate al țării.
Potrivit site-ului aparatului liderului de la Tiraspol, întâlnirea de lucru a avut loc în localitatea Varnița. În cadrul acesteia, au fost discutate mai multe aspecte de țin de asigurarea securității, dar și chestiuni de actualitate din agenda negocierilor ce țin de interacțiunea în sfera umanitară și economică dintre cele două maluri ale Nistrului.
Amintim că în data de 26 aprilie, în regiunea transnistreană a fost instituit „cod roșu de alertă teroristă”. Decizia a fost luată de Consiliul de Securitate al Transnistriei, la ședința condusă de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, după ce pe malul stâng al Nistrului au avut loc atacuri la câteva obiective militare și civile.
„Principala problemă este atacurile teroriste asupra infrastructurii și instituțiilor de stat. Au fost înregistrate trei atacuri - sediul Ministerului Securității Statului din Tiraspol, unitatea militară de lângă satul Parcani și antenele centrului de radio și televiziune din apropierea satului Maiak au fost avariate. Nivelul de pericol a fost recunoscut de membrii Consiliului de Securitate ca fiind critic”, a scris presa din regiune cu referire la surse oficiale.
Deja a doua zi, în dimineața de 27 aprilie, mai multe focuri din armă automată au fost trase spre direcția localității Cobasna din stânga Nistrului. Informația a fost confirmată de centrul de presă al miliției din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.
Potrivit informațiilor, focurile ar fi fost efectuate din Ucraina. La fel, în seara zilei de marți, 26 aprilie, deasupra depozitelor de muniții din Cobasna ar fi zburat câteva drone "lansate din Ucraina", informează miliția transnistreană.
Victime nu au fost raportate deocamdată. Trebuie precizat, în localitatea Cobasna din raionul Râbnița se află un depozit cu arme. Potrivit experților, acesta este cel mai mare depozit de muniții din Europa.
Fluxul de știri
0