Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Josep Borrell, cu o reacție la cazurile de atac din stânga Nistrului

© AFP 2022 / FREDERICK FLORINJosep Borrell
Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, a venit cu o declarație cu privire la incidentele recente de securitate din regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Josep Borrell afirmă în declarația sa că recentele cazuri de atac cu lansatoare de mine din stânga Nistrului atentează la securitatea și stabilitatea Republicii Moldova.
“Incidentele semnalate în regiunea transnistreană a Republicii Moldova care au avut loc în ultimele zile sunt dăunătoare securității și stabilității Republicii Moldova. Uniunea Europeană face apel la actorii responsabili să evite destabilizarea situației. Salutăm cu căldură reacțiile reținute din partea autorităților Republicii Moldova, care ajută la menținerea calmului în țară”, a afirmat Borrell fiind citat într-un comunicat de presă plasat pe site-ul oficial al Uniunii Europene.
Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate afirmă că UE este solidară cu Moldova și își reiterează sprijinul neclintit pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul granițelor sale recunoscute internațional și cu un statut special pentru regiunea transnistreană.
În finalul declarației Josep Borrell afirmă că Uniunea Europeană acordă sprijin țării noastre.
“Pentru a sprijini Moldova în gestionarea impactului agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, UE oferă un ajutor cuprinzător pentru a aborda provocările imediate ale fluxului de refugiați și și-a intensificat sprijinul pe termen mediu pentru a întări reziliența generală a Moldovei”, a afirmat el.
Лидер Приднестровья Вадим Красносельский на ежегодной пресс-конференции - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2022
Politică
Serebrian și Recean s-au întâlnit cu Krasnoselski
Fluxul de știri
0