Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Israel își îndeamnă cetățenii să părăsească regiunea transnistreană

© Photo : PixabayThe flag of Israel
The flag of Israel - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2022
Abonare
Ambasadorul agreat non-rezident al Statului Israel în Moldova, Joel Lion, a anunțat că Israelul le sugerează cetățenilor săi care se află în regiunea transnistreană să plece de acolo cât mai repede.
"Având în vedere faptul că capacitatea Ministerului de Externe de a acorda asistență cetățenilor israelieni care locuiesc acolo este restrânsă, cetățenii israelieni sunt chemați să părăsească Transnistria cât mai curând posibil. În plus, Ministerul de Externe solicită cetățenilor israelieni care intenționează să sosească în Transnistria în viitorul apropiat, să-și anuleze călătoria în acest moment, a scris Joel Lion, pe Twitter.
Precizăm că la gesturi similare au recurs și alte câteva state. Este vorba de SUA și Canada, care, la fel, și-au avertizat cetățenii să părăsească imediat regiunea transnistreană, în urma cazurilor de săptămâna trecută din Tiraspol și în contextul operațiunii militare speciale desfășurate de Rusia în Ucraina.
Și Ministerul de Externe de la Sofia a emis joi un avertisment de călătorie în Moldova, în care îi îndeamnă pe cetățenii bulgari sunt îndemnați să se abțină de la călătorii în Republica Moldova.
De asemenea, cetățenii bulgari care se află pe teritoriul Republicii Moldova li s-a recomandat să găsească modalități de a părăsi țara, iar rezidenții temporari sau permanenți - să se înregistreze la un serviciu special al autorităților de la Sofia.
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2022
Politică
MAEIE despre ridicarea nivelului de alertă pentru călătoriile în Moldova de către Sofia
Fluxul de știri
0