Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAEIE despre ridicarea nivelului de alertă pentru călătoriile în Moldova de către Sofia

© Sputnik / Mihai CarausMinisterul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2022
Abonare
Externele de la Chișinău consideră că ridicarea nivelului de alertă de către Ministerul Afacerilor Externe al Bulgariei pentru călătoriile în Moldova este o practică obișnuită.
CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. Ministerul de Externe al Republicii Moldova a venit cu o reacție după ce Externele de la Sofia au ridicarea nivelului de alertă pentru călătoriile în Moldova, după incidentele din stânga Nistrului.

“În legătură cu ridicarea nivelului de alertă de către Ministerul Afacerilor Externe al Bulgariei, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene face următoarele precizări: anunțul difuzat de către Centrul de criză al MAE bulgar face parte din protocolul de siguranță al acestei țări că urmare a înregistrării recente a incidentelor din regiunea transnistreană a țării noastre: Actualizarea avertismentelor de călătorie este o practică frecvent întâlnită, iar evaluarea oportunității atribuirii nivelurilor de alertă este stabilită în baza criteriilor naționale distincte”, anunță MAEIE într-un comunicat de presă.

Amintim că tot în legătură cu cazurile din stânga Nistrului în perioada 28-30 aprilie, reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană și trimisul special întreprind o vizită în Moldova.
La Chișinău, cei doi urmează să se întâlnească împreună cu șeful Misiunii OSCE în Moldova Claus Neukirch, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicolae Popescu, viceprim-ministrul pentru Reintegrare Oleg Serebrian și consilierul pentru securitate națională, Dorin Recean. De asemenea, reprezentanții OSCE intenționează să se întâlnească cu ambasadorii rezidenți ai mediatorilor și observatorilor în formatul „5+2”.
La Tiraspol aceștia planifică să se întâlnească cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski și reprezentantul politic din partea Transnistriei Vitali Ignatiev.
Autovehicol cu numere de înmatriculare bulgare - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2022
Internațional
Sofia îi îndeamnă pe cetățenii bulgari să se abțină de la călătorii în Moldova
Fluxul de știri
0