Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Serebrian: Chișinăul nu crede că regiunea transnistreană este în pericol

© Sputnik / Mihai CarausТирасполь
Тирасполь - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2022
Abonare
Viceprim-ministrul pentru reintegrare consideră că regiunea transnistreană nu este în pericol.
CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian nu vede niciun motiv să creadă că regiunea transnistreană este în pericol sau că regiunea ar putea fi implicată în ostilități. Precizarea a fost făcută de vicepremierul pentru reintegrare în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune.
„Noi nu vedem nici un fel de motive să credem că există un pericol real. Considerăm că un pericol de implicare militară a zonei nu există”, a declarat Serebrian.
Autorităţile de la Chișinău consideră că un pericol de implicare militară a regiunii transnistrene nu există, iar exploziile care s-au produs recent la Tiraspol şi lângă Cobasna au avut un efect mai mult psihologic.
„Exploziile care s-au produs în regiunea transnistreană nu au fost revendicate de nimeni, ceea ce este oarecum curios ca factură, iar pagubele produse au fost minore. Deci, efectul a fost mai mult psihologic”, a declarat Oleg Serebrian.
Amintim că în data de 26 aprilie, în regiunea transnistreană a fost instituit „cod roșu de alertă teroristă”. Decizia a fost luată de Consiliul de Securitate al Transnistriei, la ședința condusă de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, după ce pe malul stâng al Nistrului au avut loc atacuri la câteva obiective militare și civile.
Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2022
Politică
Josep Borrell, cu o reacție la cazurile de atac din stânga Nistrului
Fluxul de știri
0