Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăul insistă pe evacuarea posturilor din Zona de Securitate - detalii

© Sputnik / Rodion ProcaZona de securitate
Zona de securitate - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2022
Abonare
Problemele din regiunea transnistreană au fost abordate în cadrul unei întrevederi cu reprezentanți ai OSCE.
CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Chișinăul insistă pe evacuarea infrastructurii posturilor neautorizate de control în Zona de Securitate, dar și pe eliminarea restricțiilor excesive în calea liberei circulații în estul țării.
Discuții în acest sens au avut loc astăzi în cadrul întrevederii viceprim-ministrului Oleg Serebrian cu reprezentantul special al președinției în exercițiu a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting, și cu trimisul special al președintelui în exercițiu al OSCE Artur Dmochowski, aflați într-o vizită de lucru în Republica Moldova.
La fel, vicepremierul Serebrian a solicitat să se atragă atenția la asigurarea accesului permanent al fermierilor la terenurile agricole din raionul Dubăsari, la îmbunătățirea situației drepturilor omului în regiunea transnistreană, dar și la buna funcționare a instituțiilor de învățământ cu predare în limba română.
Oficialii au trecut în revistă ultimele evoluții pe problematica transnistreană, situația curentă în regiune și în Zona de Securitate, dinamica dialogului între Chișinău și Tiraspol și cele mai actuale probleme ce necesită o atenție sporită.
A fost abordat subiectul legat de situația în formatele de interacțiune de la nivelul reprezentanților politici și a grupurilor de lucru sectoriale, fiind încurajată menținerea unui dialog constructiv și productiv în cadrul acestora pentru a genera soluții tehnice și viabile la problemele actuale de pe agendă.
Лидер Приднестровья Вадим Красносельский на ежегодной пресс-конференции - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2022
Politică
Serebrian și Recean s-au întâlnit cu Krasnoselski
Fluxul de știri
0