Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA și Moldova au semnat actul prin care se va iniția vânzarea Stadionului Republican

© Photo : Посольство США в МолдовеStatele Unite și Republica Moldova au semnat memorandumul de înțelegere pentru a iniția procedura de vânzare a proprietății pe care va fi construită o nouă Ambasadă a SUA – terenul fostului Stadion Național.
Statele Unite și Republica Moldova au semnat memorandumul de înțelegere pentru a iniția procedura de vânzare a proprietății pe care va fi construită o nouă Ambasadă a SUA – terenul fostului Stadion Național.  - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2022
Abonare
Statele Unite și Republica Moldova au semnat memorandumul de înțelegere pentru a iniția procedura de vânzare a proprietății pe care va fi construită o nouă Ambasadă a SUA – terenul fostului Stadion Național.
CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. Cu această ocazie, Ambasada SUA la Chișinău a postat un comunicat de presă pe pagina sa oficială.
“Astăzi, Statele Unite și Republica Moldova au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru a iniția procedura de vânzare a proprietății pe care va fi construită o nouă Ambasadă a SUA și un nou parc public”, anunță site-ul Ambasadei SUA.
Potrivit acestuia, în cadrul ceremoniei de semnare, ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, a declarat: „Statele Unite se angajează să continue consolidarea parteneriatul nostru cu Republica Moldova. Acțiunea de astăzi este un pas important spre construirea unei noi ambasade care să sprijine această relație, precum și spre deschiderea unui nou parc public pentru locuitorii din Chișinău”.
Ambasadorul SUA Kent Logsdon a mulțumit Republicii Moldova pentru că a respectat angajamentul de a vinde terenul fostului Stadion Republican încă în anul 2015.
„Mulțumesc Guvernului și poporului Republicii Moldova pentru că au respectat un angajament făcut prima dată în 2015 ca să ne permită să achiziționăm un teren pentru construcția noii noastre ambasade. Aștept cu nerăbdare ca Statele Unite să continue să fie un partener puternic – și ca noua ambasadă să fie un vecin bun – pentru anii ce urmează”, a spus Logsdon.
Stadionul Republican poate fi cedat ambasadei SUA doar dacă cetățenii își doresc asta - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2022
Podcasturi
Stadionul Republican poate fi cedat ambasadei SUA doar dacă cetățenii își doresc asta
Fluxul de știri
0