Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu, despre situația din Transnistria: Nu există riscuri iminente pentru cetățeni

© Photo : Telegram / Președintele Maia SanduМайя Санду
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova a dat asigurări că deocamdată nu există riscuri asupra securității cetățenilor în contextul situației din regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Nu există riscuri iminente, cel puțin pentru cetățenii care se află pe malul drept al Nistrului. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni televizate.
Maia Sandu vorbește cu certitudine despre siguranța cetățenilor aflați în special în teritoriile aflate sub controlul constituțional al Republicii Moldova.

„Din analizele noastre, nu există un risc iminent, cel puțin pentru cetățenii de pe malul drept. Și asta o afirmăm cu multă certitudine pentru că aici instituțiile noastre au acces, aici putem asigura ordinea publică și siguranța cetățenilor. Sper că nici pe malul stâng nu vor exista tentative care să pună în pericol viața cetățenilor. Repet, nu există riscuri iminente pentru cetățeni și cu multă certitudine spun asta despre cetățenii de pe malul drept”, a declarat Maia Sandu.

Președintele susține în continuare că incidentele din ultimele zile din regiunea transnistreană au fost provocate de elemente pro-război din interiorul regiunii care își doresc destabilizarea situației. La fel, Maia Sandu respinge ipotezele lansate de Tiraspol precum că destabilizarea ar fi creată de persoane din Ucraina și spune că Kievul nu-și dorește noi puncte fierbinți pe teritoriul țării.
„Ucraina a spus că nu își dorește deschiderea unui nou front. Pentru că deja are de apărat foarte multe părți ale țării. Noi reiterăm că dorim eliminarea trupelor ruse și soluționarea pașnică a acestui conflict. Nu schimbăm această abordare”, a mai spus șeful statului.
Ce ține de cozile kilometrice de automobile care ies din regiunea transnistreană, Maia Sandu spune că aglomerarea de la punctele de trecere este o consecință a mai multor factori, fiind vorba atât de cetățenii care s-au speriat de război, cât și despre înăsprirea controalelor.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Politică
Comunitatea de afaceri din stânga Nistrului i-a adresat o scrisoare deschisă Maiei Sandu
Fluxul de știri
0