Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

NATO va mări ajutorul acordat Moldovei și Georgiei

© AFP 2024 / STEPHANIE LECOCQJens Stoltenberg
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2022
Abonare
Secretarul general al NATO a declarat că Alianța va spori ajutorul acordat Moldovei și Georgiei pe fondalul situației din Ucraina.
CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. NATO consideră că este important să ofere Georgiei și Moldovei sprijin politic și practic pe fondul situației din Ucraina și se gândește la creșterea acestui sprijin, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-o declarație comună cu șeful Parlamentului European, Roberta Metsola.
„Din invazia Ucrainei NATO a înțeles importanța acordării de sprijin politic și practic țărilor din Europa care nu sunt membre nici ale NATO și nici ale UE, în special Georgiei și Moldovei. Noi examinăm ce putem face mai mult pentru partenerii noștri din Europa de Est”, a spus el.
La rândul său, Metsola a subliniat că Parlamentul European sprijină inițiativele Georgiei și Moldovei de aderare la UE. Ea a mai spus că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost invitată să vorbească în fața deputaților europeni în sesiunea plenară a Parlamentului European, care începe la Strasbourg pe 2 mai.
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2022
Politică
Sandu, despre situația din Transnistria: Nu există riscuri iminente pentru cetățeni
Fluxul de știri
0