Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Opt ani de la liberalizarea regimului de vize: Câți moldoveni au beneficiat

© Sputnik / Mihai CarausМолдавский биометрический паспорт
Молдавский биометрический паспорт - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2022
Abonare
Astăzi se împlinesc opt ani de la abolirea regimului de vize pentru călătoriile de scurtă durată.
CHIȘINĂU, 28 apr - Sputnik. Astăzi se împlinesc opt ani de când cetățenii moldoveni pot circula liber în baza pașapoartelor biometrice în statele membre ale Uniunii Europene, precum și în statele non-membre, dar care fac parte din spațiul Schengen.
Poliţia de Frontieră anunță că a înregistrat 2 435 082 de cetăţeni moldoveni, care s-au prezentat la ieșirea din țară prin punctele de trecere situate la frontiera cu România, dar şi prin Aeroportul Internațional Chișinău, având ca destinaţie spaţiul comunitar.
Conform datelor statistice, tinerii cu vârste cuprinse între 26 - 35 ani au fost în topul persoanelor care au ales să călătorească spre Uniunea Europeană în baza paşaportului biometric.
Cel mai solicitat punct de trecere a fost Leușeni - Albița, poliţiştii de frontieră înregistrând 873 289 de persoane, fiind urmat de Aeroportul Internaţional Chişinău prin care au ieşit din ţară 449 317 de deţinători de paşapoarte biometrice.
Decizia cu privire la eliminarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova a fost publicată în Jurnalul Oficial al UE la 8 aprilie 2014 şi a intrat în vigoare la 28 aprilie 2014.
Автобус - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2022
Societate
Transport special de Paștele Blajinilor: Până unde va circula
Fluxul de știri
0