Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Carburanții se scumpesc: Motorina, la aproape același preț cu benzina

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță prețuri noi plafon la carburanți stabilite pentru 29 aprilie.
CHIȘINĂU, 28 apr - Sputnik. Carburanții s-ar putea scumpi din nou. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță prețuri noi plafon, aplicabile pentru 29 aprilie.
Astfel, pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, șoferii ar putea scoate din buzunare 27,29 de lei, cu șapte bani mai mult decât astăzi. Un litru de motorină s-ar putea scumpi cu 14 bani și ar putea să coste 27,23 de lei.
Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.
Acestea se calculează reieșind din valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, rata oficială medie de schimb a monede internaționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului, dar și din marja comercială specifică - AC și TVA cota accizelor și taxa pe valoarea adăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.
Газовая конфорка - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2022
Politică
Maia Sandu, despre renunțarea la gazul rusesc: Nu avem alternative
Fluxul de știri
0