Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Bulgariei s-a pronunțat categoric împotriva ajutorului militar pentru Ucraina

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaRumen Radev
Rumen Radev - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Abonare
Președintele Bulgariei Radev s-a pronunțat categoric împotrivă ca țara sa să acorde ajutor militar Ucrainei.
CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a declarat că este categoric împotriva acordării de ajutor militar Ucrainei. De asemenea, acesta nu vede niciun sens în vizita delegației guvernamentale bulgare la Kiev, informează RIA Novosti.
Marți chestiunea acordării de sprijin militar Ucrainei a fost discutată de coaliția de guvernare din Bulgaria, fără a fi luată o decizie. Membrii coaliției urmează să reia discuțiile pe marginea acestui subiect după revenirea delegației de la Kiev. În fruntea delegației bulgare o să se afle premierul Kiril Petkov.
„Un „nu” categoric oferirii de ajutor militar Ucrainei. Acesta e un pas spre atragerea directă a Bulgariei în conflict. Chemările la pace încep să înceteze, în locul lor răsună o retorică războinică și chemări la victorie”, a declarat președintele Bulgariei, citat de televiziunea publică a țării.
Radev crede că vizita delegației țării sale în Ucraina nu are sens, or, susține el, „poziția Bulgariei se decide la Sofia, nu la Kiev”.
Contra ajutorului militar Ucrainei din partea Bulgariei s-a pronunțat anterior și Partidul Socialist, care face parte din coaliția majoritară.
Serebrean - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Politică
Chișinăul exclude aplicarea forței în procesul de reglementare transnistreană
Fluxul de știri
0