Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

NATO pregătea Ucraina pentru o soluție cu aplicarea forței în Donbas, a declarat Patrușev

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaNikolai Patrușev
Nikolai Patrușev - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a declarat că instructori trimiși de NATO pregăteau Ucraina pentru o soluție cu aplicarea forței în Donbas.
CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Potrivit Secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, NATO a trimis în Ucraina consilieri și instructori militari pentru un singur scop: să împingă Kievul spre soluționarea cu forța a situației din Donbas și spre conflict militar cu Moscova, informează RIA Novosti.
Demnitarul rus a menționat că din 2014 Ucraina s-a aflat sub controlul absolut al SUA, devenise obiectul unui proces intens de asimilare militară de către țările NATO, fiind încărcată cu armament modern.
Totodată, Patrușev a subliniat că „Moscova timp de opt ani a făcut tot posibilul pentru ca situația din Donbas să fie soluționată prin mijloace pașnice și politice de dragul milioanelor de locuitori.
El a mai declarat că „autoritățile ucrainene n-au avut de gând să poarte vreun dialog cu propriii săi cetățeni și au refuzat public să respecte acordurile de la Minsk”. Patrușev a amintit și despre discursul lui Zelenski din 20 februarie rostit la Munchen, când președintele Ucrainei a declarat că Kievul ar fi gata, în scop de autoapărare, să se doteze cu propria sa armă nucleară.
În aceste condiții, susține Patrușev, datele obținute despre intențiile Kievului vizând Donbasul și Crimeea au forțat Rusia să ia măsuri de apărare a populației din Estul Ucrainei și de asigurare a propriei securități.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Germania va furniza armament greu Ucrainei
Fluxul de știri
0