Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Germania va furniza armament greu Ucrainei

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Abonare
Guvernul german a dat undă verde pentru livrarea de arme antiaeriene cu autopropulsie în Ucraina, a declarat marţi ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht.
CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Vorbind în cadrul dezbaterilor pe tema apărării găzduite de SUA la baza antiaeriană americană Ramstein din landul Renania-Palatinat din Germania, ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a spus că decizia a fost luată luni de conducerea de la Berlin.
Lambrecht a subliniat că Germania a „decis să ajute poporul ucrainean printr-o hotărâre unificată în această urgență existențială”. Ministrul a explicat că „Ucraina va comanda arme de la producătorii germani” și „Germania va plăti”. Berlinul va aloca aproximativ 2 miliarde de euro în acest scop, a adăugat Lambrecht, citată de RT.
Vehiculele blindate în cauză sunt arme antiaeriene cu autopropulsie Gepard, care au fost scoase din funcţiune de militarii germani în 2010. Proiectate pentru a doborî rachete de croazieră și aeronave, acest tip de arme pot fi folosite și împotriva țintelor de la sol. Peste 50 de vehicule grele ar putea fi livrate în Ucraina. Firma de apărare Krauss-Maffei Wegmann va recondiționa echipamentul înainte de a-l transfera la Kiev, a relatat agenția de presă DPA din Germania. Totuşi, nu se cunoaşte exact data când se vor livra în Ucraina sistemele antiaeriene.
Lambrecht a mai anunțat că Berlinul „a inițiat o schemă de schimb cu partenerii noștri din Europa de Est”, pentru a se asigura că „Ucraina obține rapid armament greu, care să nu necesite o pregătire îndelungată”. Dar, potrivit ministrului, Germania ar putea face mult mai mult în acest sens.
Lavrov, despre riscurile unui război nuclear: de ce sunt reale? - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Video
Lavrov, despre riscurile unui război nuclear: de ce sunt reale?
În plus, Berlinul va coopera cu SUA și Olanda în ceea ce priveşte asigurarea instruirii trupelor ucrainene pe teritoriul german în utilizarea diferitelor sisteme de artilerie.
Lambrecht a făcut anunțurile în cadrul unei întâlniri a miniștrilor Apărării din 40 de țări, găzduită marți de secretarul american al Apărării Lloyd Austin.
Moscova a condamnat în mod repetat livrările de arme NATO către Kiev, spunând că acest lucru nu face decât să destabilizeze situația pe teren și să împiedice pacea. De asemenea, a avertizat că orice livrări de echipamente vor fi considerate o țintă militară legitimă pentru forțele ruse odată ce vor intra pe teritoriul ucrainean.
„NATO desfăşoară, în esență, un război cu Rusia printr-o zonă de proximitate și înarmând această zonă. Războiul înseamnă război”, a declarat luni ministrul de Externe al Rusiei.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Editoriale
Occidentul crește miza pe înfrângerea Rusiei
Fluxul de știri
0