Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul român al Apărării este optimist cu privire la evoluția situației din Moldova

Vasile Dîncu - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, nu vede în evenimentele din regiunea Transnistria altceva decât o provocare care ”nu are șanse să se dezvolte într-un conflict.
CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Prezent la un eveniment la Cercul Militar Național, a spus că nici el, nici Ministerul Apărării Naționale nu sunt îngrijorați de evoluția evenimentelor din regiunea separatistă transnistreană a Republicii Moldova.
“Ne îngrijorează ceea ce se întâmplă în jurul țării noastre atunci când este vorba de conflicte. Vedem în acest eveniment o provocare, o încercare de a crea un conflict în această zonă care, după toate analizele noastre, în acest moment nu are șanse să se dezvolte. Guvernul și Președinția Republicii Moldova gestionează această situație, dar nu vedem ca fiind o problemă”, a precizat Dîncu, preluat de TVR.
În urma atacurilor, pe care autoritățile transnistrene le acuză ca venind dinspre Ucraina, autoritățile de la Kiev și-au oferit disponibilitatea ca, la solicitarea Republicii Moldova, să intervină militar pentru a ”rezolva” problema transnistreană.
Conform declarațiilor consilierului lui Zelenski, Oleksii Arestovici, preluate de Agerpres,
"în Transnistria sunt circa 1.600 de soldaţi ruşi, plus aşa zisa armată a regiunii, încă vreo 5.000-7.000, să spunem. Republica Moldova poate avea probleme mari dacă ei ar ataca. Şi cel mai bun lucru pe care-l poate face R.Moldova în acest caz ar fi să se adreseze după ajutor în Ucraina şi România. Da, România, pentru că ei de fapt sunt acelaşi popor. Există şi mulţi moldoveni care nu ar fi de acord cu mine, ei au poziţia că sunt popor separat, dar limba sigur e aceeaşi. E cert că sunt apropiaţi cu românii".
Transnistria - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Politică
Libera circulație în regiunea transnistreană a fost restricționată - detalii
Fluxul de știri
0