Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vom avea sau nu gaz rusesc după 1 mai? Ce spune președintele Parlamentului

© Sputnik / Stringergaz
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Abonare
Republica Moldova ar fi reluat negocierile cu concernul rus "Gazprom" privind continuarea contractului de livrare a gazelor naturale.
CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Negocierile dintre Moldova și "Gazprom" au fost reluate. Precizarea a fost făcută de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.
Întrebat dacă după 1 mai țara noastră va mai avea gaz rusesc, termenul limită pentru a prezenta raportul de audit pentru datoria istorică către „Gazprom”, Grosu a precizat că s-au conturat anumite discuții.

„Dacă la o anumită etapă era liniște totală, deja s-au pornit niște discuții. Ideea este să continuăm contractul. Obiecția companiei "Gazprom" că nu am livrat raportul de audit pe datoria de 720 și ceva de milioane este nejustificată. Noi am argumentat că e timp de război și agenții economici și-au contractat activitățile. Nu am vrut să angajăm o companie doar de dragul angajatului, iar compania să producă ceva doar de dragul produsului”, a declarat președintele Parlamentului.

Igor Grosu a mai spus că Republica Moldova va prezenta toate argumentele privind lipsa raportului de audit către data de 1 mai. La fel, președintele Parlamentului a spus că autoritățile de la Chișinău își doresc să pună pe masă un raport de audit comprehensiv și solid.
Amintim că anterior ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că concernul rus „Gazprom” ar putea deconecta Republica Moldova de la gazele naturale chiar din data de 1 mai. Asta pentru că în contractul semnat de autoritățile noastre cu concernul rus în luna octombrie se stipula ca Moldova să prezinte până la 1 mai raportul de audit de 720 de milioane dolari.
Gazprom - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Politică
Polonia și Bulgaria au rămas fără gaze naturale rusești: Iată motivul
Fluxul de știri
0