Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Polonia și Bulgaria au rămas fără gaze naturale rusești: Iată motivul

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaGazprom
Gazprom - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Abonare
Gazprom anunță că de astăzi a sistat livrarea de gaze naturale către Polonia și Bulgaria.
CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Polonia și Bulgaria au rămas fără gaze naturale rusești. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de concernul rus „Gazprom”.
Într-o postare pe canalul de Telegram, „Gazprom” anunță că a suspendat complet livrările de gaz către Bulgari și Polonia din cauza neplății în ruble.

„La sfârșitul zilei de 26 aprilie, Gazprom Export nu a primit plăți pentru livrările de gaze pentru luna aprilie de la Bulgargaz (Bulgaria) și PGNiG (Polonia) în ruble, în conformitate cu Decretul președintelui Federației Ruse din 31 martie 2022”, a anunțat concernul rus.

Potrivit informațiilor, „Gazprom” a notificat companiile Bulgargaz și PGNiG privind suspendarea livrărilor de gaze din 27 aprilie până la efectuarea plății în conformitate cu procedura stabilită prin Decret.
„Bulgaria și Polonia sunt state de tranzit. În cazul retragerii neautorizate a gazului rusesc din volumele de tranzit către țări terțe, livrările pentru tranzit vor fi reduse cu acest volum”, mai informează „Gazprom”.
Amintim că plățile pentru gazele furnizate de la 1 aprilie trebuie efectuate în ruble folosind noile prevederi stipulate în Decretul președintelui Federației Ruse din 31 martie 2022.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Editoriale
Occidentul crește miza pe înfrângerea Rusiei
Fluxul de știri
0