Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Departamentul de stat al SUA a comentat situația din Transnistria

© AP Photo / Julio CortezCapitoliu și drapele SUA
Capitoliu și drapele SUA - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Abonare
Departamentul de stat al Statelor Unite ale Americii a comentat situația din regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Departamentul de stat al SUA anunță că urmărește îndeaproape situația din regiunea transnistreană și lucrează pentru a stabili cu exactitate „ce s-a întâmplat”. În cadrul unui briefing de presă, Departamentul a informat că reiterează apelul Guvernului Republicii Moldova la calm ca răspuns la aceste incidente.
Totodată, Departamentul de stat al SUA anunță că respectă neutralitatea Republicii Moldova.
„Susținem pe deplin, așa cum ne-ați auzit spunând înainte, integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova. Îi respectăm neutralitatea garantată constituțional”, precizează Departamentul de stat al SUA.
Amintim că marți în regiunea transnistreană a fost instituit „cod roșu de alertă teroristă” în legătură cu mai multe explozii care au avut loc în mai multe locații din regiune. S-au pregătit măsuri pentru securitatea oamenilor, anunță autoritățile din stânga Nistrului, printre care anularea paradei de 9 mai și anularea examenelor la final de an școlar.
Transnistria - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Politică
Libera circulație în regiunea transnistreană a fost restricționată - detalii
Fluxul de știri
0