Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Comisia Europeană pedepsește Ungaria prin suspendarea fondurilor europene

© AFP 2022 / STEPHANIE LECOCQUrsula von der Leyen, Josep Borrel
Ursula von der Leyen, Josep Borrel - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Guvernul de la Budapesta va fi informat astăzi în mod oficial că a început procedura de suspendare a fondurilor destinate Ungariei, din cauza „problemelor interne”
CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Procedura de sancționare a Ungariei, demarată de oficialii de la Bruxelles, durează 6-9 luni, iar în această perioadă statul maghiar nu primește fondurile europene pentru demararea proiectelor. Procesul a fost demarat imediat după realegerea lui Viktor Orban și a partidului Fidesz și arată ca o pedepsire a populației maghiare pentru opțiunile sale politice conservatoare.
Comisia Europeană acuză Ungaria că ar fi încălcat dreptul la liberă exprimare și independența Justiției și, de asemenea, aruncă acuzații de corupție.
Ungaria nu a primit fondurile cerute prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) din aceleași motive.
În ultima perioadă, premierul Viktor Orban a intrat în „dizgrația” oficialilor europeni, pentru măsurile conservatoare pe care le-a adoptat.
Totodată, Ungaria a fost aspru criticată pentru faptul că a rămas neutră în războiul dintre Rusia și Ucraina.
După informarea oficială a Comisiei Europene, sancțiunea Ungariei va fi decisă definitiv de Consiliul Uniunii Europene. Acesta se va pronunța cu privire la „încălcarea statului de drept” de către Ungaria.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Germania va furniza armament greu Ucrainei
Fluxul de știri
0