Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Bugetul Primăriei municipiului Chișinău a fost majorat

© Sputnik / Mihai CarausPrimăria municipiului Chișinău
Primăria municipiului Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Abonare
Consiliul Municipal Chișinău a modificat bugetul pentru anul 2022. Consilierii din Capitală au majorat bugetul.
CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Legea bugetului Primăriei municipiului Chișinău a fost modificată la capitolul venituri și cheltuieli. Asta după ce șeful interimar al Direcției generale finanțe a Primăriei municipiului Chișinău, Olesea Pșenițchi, a solicitat în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău operarea unor modificări la bugetul Capitalei.
Astfel, au fost majorate cu 8,9 milioane de lei veniturile Primăriei Chișinău care provin din defalcarea a 5,5 milioane de lei din partea Fondului Ecologic Național și 3,4 milioane donație din partea Primăriei sectorului 6, București.
În același timp, consilierii municipali au majorat cu un 1,3 milioane de lei cheltuielile care au fost generate de Parcul „Dendrariu”, ca urmare a creșterii prețului agentului termic folosit la încălzirea serelor prezente pe teritoriul acestei instituții municipale.
De asemenea, la inițiativa Olesei Pșenițchi, CMC a aprobat politici unice de contabilitate în cadrul instituțiilor bugetare municipale.
Pșenițchi a menționat că implementarea unor politici unice de contabilitate vine ca urmare a unei recomandări a Curții de Conturi, care a constatat că în mai multe întreprinderi municipale nu se aplică aceleași politici contabile.
vacanță - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2022
Societate
Elevii intră în vacanța de Paști: Recomandările poliției pentru această perioadă
Fluxul de știri
0