Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Elevii intră în vacanța de Paști: Recomandările poliției pentru această perioadă

© Sputnik / Mihai Carausvacanță
vacanță - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2022
Abonare
Elevii intră în vacanța de Paști. Astfel, poliția vine cu recomandări pentru ca copiii să petreacă timpul în siguranță.
CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Elevii din țară intră în vacanța de Paști, stabilită pentru perioada 23 aprilie-2 mai. Astăzi a fost ultima zi în care școlarii au mers la ore, iar în bănci aceștia urmează să revină pe 3 mai.
În acest context oamenii legii vor desfășura la nivel național operațiuni care au drept scop prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile, traumatismului în rândul copiilor, a infracţiunilor comise împotriva lor, precum și asigurarea securităţii copiilor în perioada vacanţei.
Deoarece în această perioadă copiii au mai mult timp liber și pot fi implicați în evenimente care le pot afecta siguranța, Poliția recomandă copiilor:
Nu deschideţi niciodată uşa necunoscuţilor, chiar dacă vă spun că sunt trimişi de părinţii voştri. Uşa trebuie să fie mereu încuiată.
Nu oferiţi date personale sau poze celor cu care corespondaţi pe internet.
Nu spuneţi persoanelor străine care sună la telefon că sunteţi singuri acasă.
Sunaţi sau mergeţi la un vecin de încredere în cazul în care vă este frică, vă simţiţi ameninţaţi sau aveţi o urgenţă.
Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.).
Când circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare, iar dacă totuşi ajungeţi cu bicicleta într-o intersecţie, respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi sporiţi-vă atenţia.
Traversarea străzii se face numai pe trecerea pentru pietoni, iar acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi veţi traversa numai la această culoare.
Dacă se apropie de trecerea de pietoni maşinile poliţiei, salvării sau pompierilor, nu traversaţi, chiar daca semaforul arată culoarea verde.

Aceste recomandări vor fi mai uşor de respectat dacă părinţii vor:

Le vor acorda toată atenţia de care copiii au nevoie.
Discuta deschis cu ei despre problemele pe care le au, asigurându-se că în cazul în care se rătăcesc cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa de la domiciliu.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2022
Societate
Pastorala de Paști a Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir
Fluxul de știri
0