Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turov: Sesizăm tentative sistematice de destabilizare în Transnistria

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaDeputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, Artiom Turov
Deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, Artiom Turov - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Abonare
Deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, Artiom Turov, a venit cu un comentariu pe marginea tentativelor de destabilizare în regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. Incidentele din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, în opinia deputatului rus Artiom Turov, sunt tentative de destabilizare a situației pe acest teritoriu.
El a menționat că potrivit datelor forțelor de ordine din regiune au fost aruncate în aer antene prin care era efectuată inclusiv transmisiunea unor canale rusești.
„Încă nu sunt confirmări oficiale și nici informații despre cei care au făcut asta, însă deja este evident că are loc destabilizarea situației în Transnistria din diferite direcții. Ceea ce vedem se pliază concepția în baza căreia acționează Occidentul colectiv și asta ne pune în gardă”, a menționat deputatul rus.
Turov a mai precizat că Rusia este îngrijorată de ceea ce se întâmplă în regiunea transnistreană, deoarece aici sunt prezenți pacificatori ruși.

„Acum suntem în așteptarea de informații mai detaliate din partea organelor de drept din Transnistria. Știu că sunt intentate dosare penale pe marginea celor întâmplate. Rusia de asemenea este îngrijorată, deoarece în regiune sunt prezenți pacificatori ruși. Trebuie să așteptăm informații oficiale din partea autorităților transnistrene. Dar vedem că situația devine mai fierbinte și astfel de încercări se pot repeta”, a conchis Turov.

Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Politică
În regiunea transnistreană a fost instituit cod roșu de alertă teroristă
Amintim că în această dimineață au avut loc două explozii în localitatea Maiac din raionul Grigoriopol. Totodată, mai multe explozii au avut loc și luni seara la sediul Ministerului Securității de Stat din Tiraspol.

Președintele țării convoacă Consiliul Suprem de Securitate

Din cauza situației create în regiunea transnistreană, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă astăzi ședința Consiliului Suprem de Securitate.
Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora 13:00, la Președinție. După ședință, la ora 15:00, Maia Sandu va susține un briefing de presă.

Cod roșu de alertă teroristă în regiunea transnistreană

Între timp, în regiunea transnistreană a fost instituit cod roșu de amenințare teroristă. Decizia a fost luată de Consiliul de Securitate al Transnistriei, după ședința condusă de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.
Potrivit autorităților din stânga Nistrului, decizia introducerii codului roșu de amenințare teroristă prevede adoptarea unor măsuri suplimentare pentru asigurarea securității societății.
În context, autoritățile transnistrene pregătesc un Decret prin care vor fi sporite „măsurile de securitate" în Transnistria.
Kremlinul, Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Rusia
Kremlinul deocamdată nu are planificate contacte cu președintele Republicii Moldova
Fluxul de știri
0