Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În regiunea transnistreană a fost instituit cod roșu de alertă teroristă

© Sputnik / Mihai CarausTiraspol
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Abonare
În regiunea transnistreană a fost instituit „cod roșu de alertă teroristă”. Se pregătesc măsuri pentru securitatea oamenilor, anunță autoritățile din stânga Nistrului.
CHIȘINĂU, 26 apr - Sputnik. Cod roșu de amenințare teroristă a fost stabilit și instituit în regiunea transnistreană. Decizia a fost luată de Consiliul de Securitate al Transnistriei, după ședința condusă de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

„Principala problemă este atacurile teroriste asupra infrastructurii și instituțiilor de stat. Au fost înregistrate trei atacuri - sediul Ministerului Securității Statului din Tiraspol, unitatea militară de lângă satul Parcani și antenele centrului de radio și televiziune din apropierea satului Maiak au fost avariate. Nivelul de pericol a fost recunoscut de membrii Consiliului de Securitate ca fiind critic”, scrie presa din regiune cu referire la surse oficiale.

Potrivit autorităților din stânga Nistrului, decizia introducerii codului roșu de amenințare teroristă prevede adoptarea unor măsuri suplimentare pentru asigurarea securității societății.
În context, autoritățile transnistrene pregătesc un Decret prin care vor fi sporite „măsurile de securitate" în Transnistria.
Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Politică
Ultima oră: Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate
Fluxul de știri
0