Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM cheamă societate la calm și unitate în legătură cu evenimentele din Transnistria

© Photo : Miroslav RotariPartidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Abonare
Partidul socialiștilor a făcut apel la calm și unitate pentru întreaga populație, în contextul evenimentelor din regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 26 apr - Sputnik. Partidul Socialiștilor cheamă lumea la calm, iar forțele politice să se abțină de la speculații. Apelul socialiștilor este făcut în contextul situației tot mai critice din regiunea transnistreană unde au fost confirmate „trei atacuri” asupra unor puncte strategice.
Totodată, socialiștii califică acțiunile din partea stângă a Nistrului drept tentative ale unor forțe din exterior de a atrage țara noastră într-un conflict armat.
„Subliniem importanța primordială de a păstra pacea în Republica Moldova și a evita implicarea țării și a cetățenilor noștri într-un război. PSRM a evidențiat de multe ori că Republica Moldova trebuie să-și păstreze statutul constituțional de neutralitate, iar conducerea de la Chișinău și întreaga clasă politică să excludă orice gen de acțiuni provocatoare, care ar putea avea un rezultat catastrofal pentru țară”, este precizat în comunicatul de presă al partidului.
În context, reprezentanții PSRM precizează că este absolut necesară controale eficiente atât trecerile la frontieră, precum și situația pe tot teritoriul țării. Socialiștii îndeamnă oamenii să fie vigilenți și să nu se lase provocați de elemente distructive și rău-intenționate.
„Sperăm că forțele externe vor renunța la tentativele de a provoca un conflict armat în Republica Moldova. Mizăm pe faptul că actuala conducere de la Chișinău conștientizează importanța majoră de a păstra pacea și liniștea în țară și nu se va lansa atrasă în jocul altor actori internaționali. Poporul nostru are nevoie acum și de mai multă coeziune, care depinde inclusiv de modul în care mass media din Moldova reflectă evenimentele”, mai scriu membrii PSRM.
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Politică
În regiunea transnistreană a fost instituit cod roșu de alertă teroristă
Amintim că în această dimineață au avut loc două explozii în localitatea Maiac din raionul Grigoriopol. Totodată, mai multe explozii au avut loc și luni seara la sediul Ministerului Securității de Stat din Tiraspol.

Președintele țării convoacă Consiliul Suprem de Securitate

Din cauza situației create în regiunea transnistreană, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă astăzi ședința Consiliului Suprem de Securitate.
Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora 13:00, la Președinție. După ședință, la ora 15:00, Maia Sandu va susține un briefing de presă.

Cod roșu de alertă teroristă în regiunea transnistreană

Între timp, în regiunea transnistreană a fost instituit cod roșu de amenințare teroristă. Decizia a fost luată de Consiliul de Securitate al Transnistriei, după ședința condusă de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.
Potrivit autorităților din stânga Nistrului, decizia introducerii codului roșu de amenințare teroristă prevede adoptarea unor măsuri suplimentare pentru asigurarea securității societății.
În context, autoritățile transnistrene pregătesc un Decret prin care vor fi sporite „măsurile de securitate" în Transnistria.
“Pe teritoriul Republicii Moldova acționează una sau mai multe echipe diversioniste” - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Podcasturi
Analist politic: Pe teritoriul Moldovei acționează una sau mai multe echipe diversioniste
Fluxul de știri
0