Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fără parada de 9 mai în regiunea transnistreană - detalii

© Sputnik / Mihai CarausTiraspol
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Abonare
În acest an, în regiunea transnistreană, parada de 9 mai nu va avea loc. Decizia a fost luată de Consiliul de Securitate de la Tiraspol.
CHIȘINĂU, 26 apr - Sputnik. Pe 9 mai în regiunea transnistreană nu va fi organizată paradă. O decizie în acest sens a fost luată de Consiliul de Securitate al Transnistriei, scrie presa din regiune cu referire la surse oficiale.
„Adunarea în masă a cetățenilor, organizată centralizat în locații anumite, este nesigură”, crede așa zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.
Potrivit autorităților de la Tiraspol, vor avea loc ceremonii de depunere de flori la monumentele și mormintele apărătorilor. Trebuie precizat că decizia a fost luată în contextul instituirii pe un termen de 15 zile a codului roșu de alertă teroristă în regiunea transnistreană.
Asta după ce autoritățile din regiune au confirmat bombardamentele de la trei puncte din regiune. Sediul Ministerului Securității Statului din Tiraspol, unitatea militară de lângă satul Parcani și antenele centrului de radio și televiziune din apropierea satului Maiac au fost avariate.
Kremlinul, Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Rusia
Kremlinul deocamdată nu are planificate contacte cu președintele Republicii Moldova
Fluxul de știri
0