Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Krasnoselski a făcut declarații în legătură cu exploziile din regiunea transnistreană

© Sputnik / Vladimir TrefilovVadim Krasnoselski
Vadim Krasnoselski - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Abonare
Krasnoselski a făcut câteva declarații în legătură cu exploziile din regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. Liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a făcut declarații și precizări pe marginea incidentelor recente din regiune. Între altele, el s-a referit la sursele exploziilor, a vorbit despre tentativele de atragere a regiunii în conflict și a lansat apeluri către autoritățile de la Kiev și de la Chișinău.

Despre sursele exploziilor

Potrivit lui Krasnoselski, primele concluzii după investigațiile operative efectuate sunt că urmele duc în direcția teritoriului ucrainean. Liderul de la Tiraspol a reiterat în acest context poziția de neutralitate a regiunii. „Nu suntem agresori”, a subliniat Krasnoselski, precizând, totodată, lipsa oricăror intenții de atac asupra vecinilor. Vorbind despre țintele atacurilor, el a menționat că antenele sunt proprietatea Rusiei.
„Cei care au organizat atacurile urmăresc atragerea Transnistriei în conflict”, este de părere Krasnoselski. El a dat asigurări că aceste planuri sunt sortite eșecului și că regiunea este în stare să se apere. De asemenea, el a promis că autorii atacurilor vor fi identificați.

Apel către conducerea Ucrainei

Krasnoselski a solicitat Kievului să investigheze faptul deplasărilor ilegale ale unor grupuri armate și comiterea de către acestea a atacurilor teroriste pe teritoriul regiunii transnistrene.

Apel către autoritățile de la Chișinău

Liderul administrației de la Tiraspol a îndemnat Chișinăul să nu se lase provocat și să nu admită atragerea Moldovei în acțiuni de agresiune. Potrivit lui, trebuie să ne amintim de formatele pașnice „1+1”, „5+2” și de grupurile de lucru pe domenii. El a pledat pentru soluționarea problemelor vitale ale statului și pentru înțelegeri care să asigure pacea înainte de toate.
Maia Sandu  - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Moldova și Rusia
Maia Sandu nu planifică discuții cu Vladimir Putin privind situația din Transnistria
Fluxul de știri
0