Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Maia Sandu nu planifică discuții cu Vladimir Putin privind situația din Transnistria

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu  - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, deocamdată nu planificată o discuție cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.
CHIȘINĂU, 26 apr - Sputnik. "Nu am planificat această discuție"! Așa a răspuns președintele țării, Maia Sandu, la întrebarea jurnaliștilor dacă este motiv să poarte o discuție cel puțin telefonică cu liderul de la Kremlin, după ce Moscova a anunțat că urmărește îndeaproape evenimentele din Transnistria.
Anterior, și purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a anunțat că deocamdată nu sunt planificate contacte între președintele rus, Vladimir Putin, cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.
Amintim că purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse a declarat că Kremlinul urmărește îndeaproape situația din Transnistria, iar știrile de acolo sunt îngrijorătoare. Asta după ce în această dimineață au avut loc două explozii în localitatea Maiac din raionul Grigoriopol, iar luni seara mai multe explozii la sediul Ministerului Securității de Stat din Tiraspol.

Cod roșu de alertă teroristă în regiunea transnistreană

În regiunea transnistreană a fost instituit cod roșu de amenințare teroristă. Decizia a fost luată de Consiliul de Securitate al Transnistriei, după ședința condusă de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.
Potrivit autorităților din stânga Nistrului, decizia introducerii codului roșu de amenințare teroristă prevede adoptarea unor măsuri suplimentare pentru asigurarea securității societății.
În context, autoritățile transnistrene pregătesc un Decret prin care vor fi sporite „măsurile de securitate" în Transnistria.
Kremlinul, Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Rusia
Kremlinul deocamdată nu are planificate contacte cu președintele Republicii Moldova
Fluxul de știri
0