Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania și Polonia hrănesc mașina de război ucraineană

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUSoldații americani lângă tancuri M1 Abrams, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu
Soldații americani lângă tancuri M1 Abrams, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Abonare
Producătorul german de arme Rheinmetall a solicitat guvernului de la Berlin să livreze Ucrainei tancuri și mașini blindate. Guvernul german a anunțat că va lua o decizie curând. Între timp, Polonia recunoaște că a livrat tancuri și armament Ucrainei.
BUCUREȘTI, 26 apr - Sputnik. Oferta producătorului german prevede 88 de tancuri de luptă Leopard uzate, împreună cu pregătirea personalului, instrumente, piese de schimb, bază de service și muniție, transmite Agerpres.
De asemenea, pe lângă cele 88 de tancuri, contractul mai prevede 100 de vehicule blindate Marder. Și o altă companie germană, KMW, dorește să livreze 100 de obuziere autopropulsate Ucrainei.
Între timp, în Polonia vecină, premierul Mateusz Morawiecki a recunoscut (pe contul de Twitter al guvernului) că țara sa a livrat tancuri Ucrainei, evitând, ”din motive de securitate”, să precizeze numărul lor, conform Agerpres.
De asemenea, sâmbătă a fost anunțat un transfer de echipamente militare în valoare de 1,5 miliarde de euro către Ucraina, iar presa poloneză vorbește despre 40 de tancuri T-72 ce ar urma să fie furnizate Kievului, informație neconfirmată de autorități.
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Rusia
Lavrov a numit amenințarea producerii unui război nuclear reală
Fluxul de știri
0