Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a numit amenințarea producerii unui război nuclear reală

© POOLLavrov
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Serghei Lavrov a vorbit despre riscul real al războiului nuclear
CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. Riscurile războiului nuclear sunt acum foarte semnificative, acest pericol nu poate fi subestimat, dar sunt mulți care sunt dispuși să umfle artificial această amenințare, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov la „Pervii Kanal”, citat de RIA Novosti.
El a amintit că în ianuarie „cele cinci țările nucleare” au reafirmat teza despre inadmisibilitatea utilizării acestor arme.
„Aceasta este poziția noastră de principiu. Pornim de la ea. Și nu mi-ar plăcea deloc asta acum, când, așa cum ați spus, referindu-vă la politologi respectați, când riscurile sunt cu adevărat foarte, foarte semnificative, nu mi-ar plăcea deloc ca aceste riscuri să fie artificial umflate, și sunt mulți care doresc asta. Pericolul este grav, este real, nu poate fi subestimat", a spus șeful diplomației ruse.
El și-a exprimat, de asemenea, speranța că țările occidentale nu vor permite ca trupele lor să fie trimise în Ucraina.
„În niciun caz nu trebuie să permitem un al treilea război mondial, tocmai în acest context ei iau în considerare provocările constante ale lui Zelenski și ale echipei sale, care aproape că cer introducerea de trupe NATO pentru a proteja guvernul ucrainean. Și toată lumea spune mereu că vom da arme - care, bineînțeles, reprezintă gaz pe foc - și vor să-i oblige pe ucraineni să lupte cu Rusia până la ultimul soldat cu aceste livrări de arme, numai ca acest conflict să dureze cât mai mult, numai ca Rusia, așa cum speră ei, să aibă cât mai mult de suferit de pe urma acestuia”, a spus Lavrov.
Totodată, el a menționat că toți liderii țărilor NATO exclud implicarea Alianței într-o confruntare directă cu Rusia, cu excepția conducerii Poloniei.
Senatorul rus Andrei Klimov - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Internațional
Senator: SUA au investit peste 4 miliarde de dolari în „anti-Rusia” din Ucraina
Fluxul de știri
0