Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SIS, în contextul situației din regiunea transnistreană: Îndemnăm lumea la calm

© Sputnik / Miroslav RotariСИБ SIS
СИБ SIS - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Abonare
Serviciul de Informații și Securitate a venit cu o reacție în contextul evenimentelor din regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 26 apr - Sputnik. Serviciul de Informații și Securitate informează că monitorizează situația din regiunea transnistreană și îndeamnă lumea la calm.
Într-un comunicat de presă, SIS anunță că beneficiarii de informații sunt informați în timp real, inclusiv asupra opțiunilor de politici în legătură cu situația în perpetuă schimbare.

„Subiectele prezentate factorilor de decizie constituie informații clasificate în baza lor fiind formate poziții oficiale și, la necesitate, comunicate publicului larg. În același timp, instituția și-a intensificat eforturile de culegere de informații relevante pentru prevenirea acțiunilor ce pot afecta climatul de siguranță a Republicii Moldova, inclusiv prin cooperarea proactivă cu instituțiile naționale de forță și ocrotire a normelor de drept”, este precizat în comunicatul SIS.

Totodată, Serviciul de Informații și Securitate cheamă societatea la calm și îndeamnă oamenii să se abțină de la distribuirea informațiilor din surse neverificate, în special, a celor care incită la ură și război.
„Având în vedere complexitatea situației create, contăm pe responsabilitatea și gândirea critică a cetățenilor Republicii Moldova. Comunicarea pe subiectul dat va fi realizată într-o manieră centralizată de către autoritățile publice”, mai este menționat în comunicatul de presă emis de SIS.
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Politică
Școlile din Tiraspol trec la învățământul online
Amintim, două explozii au avut loc în această dimineață în localitatea Maiac din raionul Grigoriopol. Informația a fost confirmată de centrul de presă al miliției din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.
Asta după ce luni, în jurul orei 17:00, la sediul Ministerului Securității de Stat din Tiraspol au avut loc câteva explozii. În rezultatul deflagrațiilor, geamurile etajelor superioare au rămas fără sticle. Au fost sparte și câteva geamuri din clădirile din apropiere.
Exploziile ar fi fost provocate de împușcături din lansatoare de grenade. Martorii oculari care au făcut fotografii la locul incidentului au surprins tuburi de lansatoare de grenade. Probabil este vorba despre modelele RPG-22 și RPG-27
Здание приднестровского  МГБ в Тирасполе - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2022
Societate
Explozii la Tiraspol, la sediul Securității din regiune
Fluxul de știri
0